dinsdag, augustus 4, 2020

Rode Kruis waarschuwt: nieuwe migratiegolf is al onderweg

Populair

Florida: Onthoofde pedofiel gedumpt buiten de woning van de rechter die hem vrijliet

Het onthoofde lichaam van een beruchte pedofiel werd door onbekende personen buiten de woning van de rechter geplaatst, die...

Historicus: “Afrikanen moeten worden veroordeeld voor de slavenhandel”

Professor Abiola Félix Iroko gaf een interview op Benin Web TV waarin hij de noties van de geschiedenis van...

Twee pedofielen hartstikke doodgeslagen in de gevangenis

Onlangs zijn twee gevallen van pedofiele moorden in gevangenissen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk opgemerkt. Een van...

Nu ook neger-militie in Engeland

Begin vorige maand zagen we een zwarte militie-groep, die zichzelf de ‘Not F ** king Around Coalition’ (NFAC) noemde,...

‘Geef geld of we branden je winkel plat’ – BLM perst nu kleine winkeliers af voor ‘herstelbetalingen’

BLM "Activisten" bedreigen bedrijven in Louisville: betaal ras-herstelbetalingen of we zullen je online vernietigen. In wat een lokale inwoner "criminele...

De politie van Minneapolis stuurt een bericht naar de inwoners: ‘Gehoorzaam criminelen en ‘Wees voorbereid’ om beroofd te worden’

De Politie van Minneapolis heeft een e-mail gestuurd naar de bewoners die zegt dat ze misdadigers moeten gehoorzamen en...

Omdat haar naam op het recept stond – Afghaan slaat zijn vrouw in elkaar

Een jonge Afghaanse vrouw werd door haar man in elkaar geslagen omdat ze haar naam aan de dokter -...

Offerfeest – Expliciete beelden kunnen schokkend zijn

Dezer dagen loopt heel islam-kritisch Nederland weer te hoop tegen het islamitische offerfeest zoals elk jaar. Een groot deel...

Een legermacht van 11.000 vreemdelingen is Italië binnengevallen afgelopen week

Italië heeft de afgelopen weken een enorme toename van het aantal migranten gezien. Vorige week kwamen er maar liefst...

Homoseksuelen en seriemoordenaars: de duistere kant van de Pedo-LGBT-lobby (Hervé Ryssen)

Veel seriemoordenaars zijn homoseksuelen. Dit is wat te zien is in Stéphane Bourgoin’s boek “The Black Book of serial...

Omdat het corona-virus het economische levensonderhoud van grote delen van de bevolking in ontwikkelingslanden vernietigt, verwacht het Rode Kruis na de heropening van de grenzen een nieuwe “migratiegolf” naar de geïndustrialiseerde landen.

In een interview met het persbureau AFP heeft de secretaris-generaal van de Internationale Federatie van Rode Kruis- en Rode Halve Maan-verenigingen (IFRC), Jagan Chapagain, zijn diepe bezorgdheid geuit over de gevolgen van de pandemie voor het levensonderhoud en de voedselsituatie van een groeiend aantal mensen in de derde wereld. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen, zoals de economische blokkade en de beperkingen van de internationale handel, hebben talloze banen vernietigd en het verdienpotentieel van een groot deel van de werkende bevolking, die nu zonder middelen van bestaan zit en, anders dan in Europa, niet kan hopen op steun van een welvaartsstaat.

“Wat we horen is dat veel mensen die hun broodwinning verliezen, gedwongen zullen worden te emigreren zodra de grenzen opengaan. We moeten niet verbaasd zijn als er de komende maanden en jaren een enorme impact is op de migratie”, is de sombere voorspelling van Chapagain.

De voorhoede van een nieuwe grote immigratiegolf, die met name Europa zou treffen vanwege de nabijheid van Afrika en de crisisgebieden in het Midden-Oosten, is al zichtbaar. De laatste weken bereiken steeds meer zogenaamde “vluchtelingen” Italië via de Middellandse Zee.

De illegale immigratie is onder de huidige Italiaanse regering verdrievoudigd

Tunesiërs willen een beter leven

Bijna de helft van de bootvluchtelingen die sinds het begin van het jaar in Italië zijn aangekomen, zijn vanaf de kust van Tunesië vertrokken. 4.500 van hen zouden Tunesische burgers zijn die willen ontsnappen aan de economische ontberingen in hun vaderland en een beter leven in Europa willen opbouwen zonder kans te maken op asiel. De nieuwkomers zijn – net als vroeger – vooral jonge mannen.

“Het is niet waar dat er minder migranten zijn dan voorheen. Er zijn meer dan ooit tevoren, ze komen op kleinere boten. Maar als we 20 boten in een dag hebben met 11 of 15 of 30 mensen, dan worden de lokale bevolking hier gek”, legde Salvatore Martello, burgemeester van Lampedusa, een paar dagen geleden uit. Hij beschreef de situatie op het eiland als “oncontroleerbaar”.

Terecht: De vluchtelingenvoorzieningen op Lampedusa zijn al jaren overvol. Het coronavirus verergert de situatie. Ambtenaren voeren temperatuurcontroles uit op aankomende migranten voordat ze naar hun accommodatie worden gebracht. Deze tests zijn echter niet alleen onbetrouwbaar omdat veel besmette personen geen symptomen vertonen, maar ze zijn ook van weinig nut omdat het door de krappe omstandigheden bijna onmogelijk is voor COVID-19-patiënten om zich te isoleren, wat de verspreiding van het virus onder de immigranten bevordert.

De linkse regering in Rome is nu begonnen om honderden migranten per veerboot van Lampedusa naar Sicilië te brengen, wat heeft geleid tot protesten van de regionale regering aldaar. Met reden: in de afgelopen dagen zijn er in Caltanisetta en Porto Empedocle op Sicilië binnen 24 uur twee massale uitbraken geweest van asielzoekers uit tijdelijke kampen, waar ze twee weken in quarantaine zaten om de bevolking te beschermen tegen het coronavirus.

Slechts een deel van de voortvluchtigen, bijna zonder uitzondering Tunesiërs, die waarschijnlijk vreesden voor hun snelle deportatie naar hun thuisland, kon door de politie worden opgepakt en terug naar de inrichting worden gebracht. De rest is tot op de dag van vandaag verdwenen. Als de besmette mensen tot de voortvluchtigen zouden behoren, zouden ze het virus kunnen verspreiden naar Sicilië of naar het vasteland van Italië, en later naar heel Europa. Zelfs Luigi di Maio, de huidige Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken van de 5-sterrenbeweging, heeft deze angst in een Facebook-post geuit.

Honderden illegale Corona-negers ontsnappen uit quarantainekampen in Italië

Berlusconi vreest nieuwe coronagolf

De Italiaanse oud-premier Silvio Berlusconi, leider van de liberaal-conservatieve partij Forza Italia, onderschrijft dit en spreekt over “het gevaar van een nieuwe golf van geïmporteerde corona-virussen”. De regering van het eiland Cyprus in de Middellandse Zee, dat ook een toegangspoort is voor illegale migranten, vooral uit het Midden-Oosten, laat een zelfde geluid horen. Nicosia waarschuwt ook voor de dreiging van besmette asielzoekers die ongecontroleerd binnenkomen.

Het probleem zou enorm worden verergerd als de door het Rode Kruis gevreesde nieuwe migratiegolf naar Europa zich zou voordoen. IFRC-hoofd Jagan Chapagain vindt het daarom essentieel dat de geïndustrialiseerde landen mensen helpen bij het vinden van een inkomen, onderwijs en gezondheidszorg in hun thuisland.

Een bijzonder belangrijke factor in het licht van de corona-pandemie is “de beschikbaarheid van vaccins”. Chapagain zegt letterlijk: “Als mensen zien dat het vaccin bijvoorbeeld in Europa beschikbaar is, maar niet in Afrika, wat gebeurt er dan? Mensen willen naar een plaats gaan waar vaccins beschikbaar zijn.” Een eventueel corona-vaccin zou daarom als “openbaar goed” ter beschikking moeten worden gesteld aan alle landen van de wereld en hun burgers.

Of zo’n vaccin ooit beschikbaar zal zijn, is echter maar de vraag, vooral omdat er steeds meer aanwijzingen zijn dat corona-patiënten die hersteld zijn, opnieuw met het virus kunnen worden besmet. Als het vermoeden van een tweede besmetting met SARS-CoV-2 wordt bevestigd, heeft een vaccin waarschijnlijk geen zin. Dan zou het enige wat we nog kunnen doen, de verspreiding van de ziekte zoveel mogelijk beperken.

Bovendien worden de industrielanden in de EU geconfronteerd met aanzienlijke financiële lasten als gevolg van de economische gevolgen van de corona-pandemie. Dit beperkt de mogelijkheden voor hulp aan onderontwikkelde landen in Afrika en het Midden-Oosten aanzienlijk.

Migratiegolf zou een horrorscenario kunnen worden

Als miljoenen mensen met een mogelijke corona-infectie uit Afrika en Azië de komende maanden en jaren inderdaad naar Europa zouden vertrekken, al was het maar omdat ze hopen op betere behandelingsmogelijkheden in het geval van de ziekte, dan zou dit een “horrorscenario” zijn, vooral voor Duitsland als de favoriete bestemming van “beschermingzoekenden” in de EU. Alleen al om de gezondheid van de autochtone bevolking te beschermen, zouden we de Europese buitengrenzen consequent af moeten schermen tegen nieuwe migratiestromen.

Maar Brussel en Berlijn blijven vasthouden aan het irrationele plan, vooral in tijden van pandemieën, om illegale immigranten “eerlijk” te verdelen over alle EU-lidstaten. Dit geldt overigens ook voor de migranten die momenteel in Italië landen – in plaats van de jonge mannen, die voornamelijk uit Noord-Afrika komen, onmiddellijk terug te sturen naar hun land van herkomst zonder aanspraak te maken op asiel.

Maandag kwam een groep van 11 migranten uit Tunesië aan op het Italiaanse eiland Lampedusa in een rubberbootje uitgerust met een krachtige buitenboordmotor. Hun bagage was opgeborgen in modieuze rugzakken. Een van de mannen had zelfs zijn aangelijnde hondje meegenomen. Deze scène die op de bovenstaande video is vastgelegd, was voor de voormalige minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini aanleiding om het volgende commentaar op Twitter te plaatsen:

“Hier is de mate van spot en vernedering van Italië en de Italianen, veroorzaakt door deze faillissementsregering. We zijn nu een grap in het buitenland!”

Laatste Nieuws

De eerste rechtop lopende mensen kwamen niet uit Afrika – maar uit Beieren

De rechtop lopen van de hedendaagse mens ontwikkelde zich in Afrika - daar waren paleontologen het tot nu toe over eens. Nu concluderen onderzoekers...

Jerusalem Post: Tienduizenden pedofielen zijn elk jaar actief in Israël

Tienduizenden pedofielen zijn jaarlijks actief in Israël, wat volgens een Israëlische pedofielenvereniging leidt tot ongeveer 100.000 slachtoffers per jaar, schrijft The Jerusalem Post. De Matzof...

Nieuw vrijgegeven beelden van arrestatie George Floyd bevestigen dat hij een junk was die zich tegen arrestatie verzette

Voor het eerst sinds het incident met George Floyd twee en een halve maand geleden is het publiek eindelijk in staat om volledige, onbelemmerde,...

Marine Le Pen belooft criminele migranten uit te zetten als ze in 2022 tot president wordt verkozen

Marine Le Pen heeft gezworen alle criminele migranten uit te zetten als ze in 2022 het Franse presidentschap wint. En Marine Le Pen is de...

Dershowitz: De leeftijd van toestemming moet worden verlaagd, ‘wettelijke verkrachting is een achterhaald concept’

Alan Dershowitz, die beschuldigd wordt van het hebben van seks met meerdere vermeende Jeffrey Epstein-slachtoffers, zegt "wettelijke verkrachting is een verouderd concept" en er...

Een legermacht van 11.000 vreemdelingen is Italië binnengevallen afgelopen week

Italië heeft de afgelopen weken een enorme toename van het aantal migranten gezien. Vorige week kwamen er maar liefst 11.000 aan, waarvan de helft...

Portland: Antifa wilde levend varken onthoofden om een signaal af te geven aan de politie

Politieagenten in Portland, Oregon hebben een levend varken gered dat in het kader van een protest tegen de politie in het openbaar zou worden...

Nederland stuurt ‘welkom in Nederland’-video voor jonge migranten de wereld in

En in het kader van de islamisering, en om duidelijk te maken wat de doelgroep is, is alles ondertiteld in het Arabisch. Via. Verbeterde versie: Via.

‘Geef geld of we branden je winkel plat’ – BLM perst nu kleine winkeliers af voor ‘herstelbetalingen’

BLM "Activisten" bedreigen bedrijven in Louisville: betaal ras-herstelbetalingen of we zullen je online vernietigen. In wat een lokale inwoner "criminele afpersing" noemde, hebben Black Lives...

Admiraal De Felice: Duitsland moet het nieuwe slavenschip “Sea Watch 4” tegenhouden !

De Italiaanse achterste admiraal Nicola De Felice*, top-afgevaardigde van de Lega voor de regio Lazio, eist: Duitsland moet, voordat het opnieuw medeplichtig wordt aan de...

Erdogan streeft naar een nieuwe status als wereldmacht

Recep Tayyip Erdogan, die sinds 2003 aan de macht is in Turkije, eerst als premier en daarna als president, streeft naar een nieuwe status...

De gemeente Tyresö schilderde tijdens Pride een zebrapad in regenboogkleuren – was illegaal

Om het standpunt van de links-liberale en cultureel-marxistische Gay-Pride te markeren, had de gemeente Tyresö een voetgangersoversteekplaats geschilderd in regenboogkleuren. De aanpasing bleek echter...

De EU gaat illegale migranten belonen met € 2000 per persoon voor hun aanval op Europa

In plaats van illegale immigranten die van over zee onze landen aanvallen te behandelen als de vijandige soldaten die het zijn en een kogelregen...

Nu ook neger-militie in Engeland

Begin vorige maand zagen we een zwarte militie-groep, die zichzelf de ‘Not F ** king Around Coalition’ (NFAC) noemde, verschijnen in Georgia (VS) en...

De politie van Minneapolis stuurt een bericht naar de inwoners: ‘Gehoorzaam criminelen en ‘Wees voorbereid’ om beroofd te worden’

De Politie van Minneapolis heeft een e-mail gestuurd naar de bewoners die zegt dat ze misdadigers moeten gehoorzamen en moeten "doen wat ze zeggen"...

Vrouwenprotesten in Lesbos tegen illegale immigranten en NGO’s

Op het Griekse eiland Lesbos hebben vrouwen deze week geprotesteerd tegen illegale immigranten uit de hele wereld en hun helpers, de niet-gouvernementele organisaties (NGO's)....

Verkrachtingshoofdstad Berlijn: Merkel’s migranten verkrachten elke dag 2 Duitse vrouwen

In rood-groene Berlijn komen gemiddeld twee verkrachtingen per dag voor. De gasten van Merkel - illegale migranten - zijn duidelijk oververtegenwoordigd als daders. De Berlijnse...

Zweden – Multiculturele bendeoorlog kost meisje (12) het leven

Een meisje werd zondagnacht doodgeschoten. Een jong meisje van 12 of 13 jaar werd 's nachts doodgeschoten buiten een tankstation van Shell in Stockholm. Ze werd...

“LGBTQ-vrije” Poolse steden krijgen geen EU-financiering

Zes Poolse steden die zogenaamde LGBTQ-vrije zones hebben ingevoerd, krijgen van de EU geen subsidies op grond van discriminatie, meldt EU Observer. In het kader van...

LEES OOK:

Populair

Recent

Random

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recente reacties

Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek