dinsdag, augustus 11, 2020

Geen grap: Drie jaar jeugdgevangenis dreigt voor 93-jarige

Populair

Stockholm: Parkbezoekers hingen lammeren aan bomen en slachtten ze – Politie komt kijken en doet niks

Moslims hielden een feest in een park in Järfälla ten noorden van Stockholm en brachten een lam mee voor...

Verontwaardiging en hysterie omdat blanke cheerleaders een foto maken met een T-shirt: ‘I love redneck boys’

Verontwaardiging, hysterie en schizofrenie over 6 blanke middelbare schoolmeisjes die een foto maken met een t-shirt. Ohhh God, nooooo...

Stockholm: Politie durft niet met de metro – veel te gevaarlijk

De metro van Rinkeby is geen geschikte plek om 's nachts alleen te verblijven - voor de politie. Dit zegt...

Video toont raketaanval Beiroet – President Libanon sluit ‘raket of bom’ niet uit

De Libanese president Michel Aoun sluit niet uit dat de explosie in Beiroet eerder deze week werd veroorzaakt door...

Engeland: Neger wil blanke dochter ontvoeren – Vader beukt hem tegen het asfalt

Op Twitter is een video geplaatst waarin een blanke Engelsman een zwarte man neerslaat. In de tweet staat dat het...

Negers voerden haar aan de krokodillen – nadat ze haar verkracht en doodgeschoten hadden, zegt de FBI

Een tiener die in 2009 in Myrtle Beach, S.C. verdween, werd in 2009 herhaaldelijk verkracht in een 'stash house'...

Antifa kwam naar de verkeerde stad – Wordt de stad uit geslagen

Tijdens de pro-politie demonstratie "Back the blue" in Fort Collins, Colorado, braken confrontaties en gevechten uit tussen demonstranten en hun...

Premier Zweden: ‘De vrijheid van meningsuiting is “een bedreiging voor onze democratie”

De regering overweegt verbod op 'racistische organisaties': "Een bedreiging voor onze democratie". Premier Stefan Löfven maakt bekend dat de regering...

De muezzin van de Hagia Sophia is overleden aan een hartaanval vlak nadat het een moskee werd

Vorige maand verklaarde Erdogan per decreet dat de Hagia Sophia een moskee werd en naar nu bekend is geworden...

Linkse terroristen bestormden het politiebureau en vielen oudere vrouwen aan

Een menigte van de linkse extremistische Black Lives Matter viel een politiebureau in Portland aan. Toen een oudere vrouw zich...

Men zou kunnen denken dat de rechtbanken in Duitsland last hebben van verveling. Hoe is het anders te verklaren dat een 93-jarige terechtstaat voor wangedrag dat hij naar verluidt 75 jaar geleden heeft begaan? Of is het de “schuldcultus” in Duitsland die deze waanzin voortdurend in de hand werkt?

Tot het einde van de jaren zestig waren alle misdaden onderworpen aan een verjaringstermijn van 20 jaar. Inclusief moord. Toen ontdekte iemand dat dit betekende dat alle nazi-moordenaars na 1965 niet meer vervolgd konden worden. Er zouden geen processen meer kunnen plaatsvinden om mensen in het openbaar te herinneren aan misdaden die in het nazi-tijdperk zijn gepleegd. Daarna volgde een serie discussies in de Bondsdag over hoe NS-misdaden voor de eeuwigheid konden worden berecht met nieuwe wetten, waarvan sommige dubieus waren. Hieraan kwam in 1979 een einde met de verklaring dat nazi-misdaden en misdaden zoals genocide nooit kunnen verjaren. Dat dit in strijd is met het in artikel 103 van de basiswet neergelegde beginsel dat een persoon alleen kan worden gestraft “indien de strafrechtelijke aansprakelijkheid vóór het plegen van het misdrijf bij wet is vastgesteld”, is hier bewust “over het hoofd gezien”. Zo werd de basis gelegd om 93-jarigen ook nu nog voor de rechter te kunnen slepen. Hoe dat in zijn werk ging kunt u hier in detail bekijken:  https://de.wikipedia.org/wiki/Verj%C3%A4hrungsdebatte

Het doel van de jeugdstraf: “Resocialisatie / verbetering” – voor een 93-jarige

In het huidige proces voor een rechtbank in Hamburg wordt een 93-jarige dus beschuldigd van medeplichtigheid aan moord in 5.230 gevallen. De verdachte zou enkele maanden hebben doorgebracht als SS-bewaker in het kamp bij Danzig aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, in de leeftijd van 17 tot 18 jaar. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de verdachte ervan dat hij de systematische moorden in het kader van de Holocaust die door het nazi-regime werden georganiseerd, heeft gesteund en mogelijk gemaakt door zijn bewakingsactiviteiten. Directe betrokkenheid bij moorden staat niet ter discussie. Vanwege de leeftijd van de verdachte op het moment van het misdrijf wordt hij berecht in een jeugdrechtszaak. Hij gaf toe dat hij een bewaker was bij Stutthof.

De verdachte beweerde op bevel in dienst was gekomen en niet actief te hebben bijgedragen aan de massamoorden. In zijn pleidooi verwierp de officier van justitie het argument van de verdachte dat hij gedwongen werd te dienen. Dit bestond niet. Eerder had de verdachte in andere contexten een “tactische houding ten opzichte van orders en gehoorzaamheid” getoond. Deze argumentatie van het Openbaar Ministerie getuigt van volledige onwetendheid over de omstandigheden die aan het einde van de oorlog in het Derde Rijk heersten. Ik zal dit aan het einde bewijzen.

De toepassing van het jeugdstrafrecht valt onder de noemer “resocialisatie/verbetering”.

Het doel is een positieve invloed uit te oefenen op de jongere om hem of haar in staat te stellen een nuttig lid van de samenleving te worden. Dit is ongetwijfeld de juiste aanpak. Het is echter juist deze aanpak die de vraag oproept hoe dit op een 93-jarige kan worden toegepast. Deze verdachte heeft immers 75 jaar lang bewezen dat hij zonder dwang en zonder verdere strafbare feiten een fatsoenlijk leven kon leiden. Dit betekent dat de betekenis van het jeugdstrafrecht al voor het begin van het proces was vervuld. Dit betekent op zijn beurt dat hier een principe van het Duitse strafrecht wordt geschonden. Het doel kan geen resocialisatie zijn, maar eerder een zinloze straf, zelfs wraak.

Wie het bevel weigerde werd neergeschoten – Dat is algemeen bekend.

Günter Grass diende ook bij de SS. Pas in 2006 gaf hij toe dat hij lid was geweest van de SS. Hij bracht ook zijn biografie op orde door te bekennen dat hij zich als vrijwilliger voor de Wehrmacht heeft aangemeld nadat hij bij de Hitlerjugend was. Daarna werd hij opgeroepen voor de SS, zoals hij beweert. Natuurlijk heeft niemand serieus onderzocht in hoeverre dit icoon van links zich in deze periode schuldig heeft gemaakt aan overtredingen. Daar kon men niet omheen, werd overal gezegd. Het is precies deze redenering die de openbare aanklager van Hamburg nu weigert te horen van de 93-jarige, die toen net zo oud was als Grass. En hij gaat verder. De toenmalige 17-jarige “wist zonder twijfel waar het om ging” en had daarbij de mogelijkheid gehad om de dienst in het kamp te ontvluchten, maar dat heeft hij niet gedaan. Hij had dus “met opzet” gehandeld.

Ik stel vast dat Grass bij de Hitlerjugend zat, zich als vrijwilliger voor de Wehrmacht meldde en bij de SS terechtkwam. Een klassiek geval van een in het nazi-regime geïndoctrineerde jongere, die zijn jonge carrière bij de SS als vrijwillig soldaat bekroonde. Aangezien niet is aangegeven of de 93-jarige die nu wordt beschuldigd bij de Hitlerjugend zat, mag worden aangenomen dat hij dat niet was. Des te overtuigender is zijn bewering dat hij gedwongen werd en in geval van een conflict kon hij niet beweren dat hij al lid was van de Hitlerjugend. Hoe naïef, bijna venijnig moet je zijn om deze jongere een noodgeval te ontzeggen? Immers, vooral aan het einde van de oorlog werden weigeringen om orders te gehoorzamen snel bestraft met schieten. Hier wordt iedereen opgeroepen om na te denken over de vraag of men zich in staat acht om een bevel te weigeren om tijdens de oorlog als bewaker te dienen. Ik denk dat “Ossis” dit eerlijker kunnen beantwoorden dan “Wessis”.

Veroordeling na 75 jaar onberispelijk leven

Het proces tegen de 93-jarige is een showproces dat onder Stalin niet beter had misstaan. Het gaat er helemaal niet om dat er na 75 jaar enige vorm van gerechtigheid tot stand komt. In de “Strijd tegen het Rechts” moet men blijven manifesteren dat alle Duitsers nog steeds een natie van daders zijn en zich nooit mogen ontdoen van deze geërfde schuld. Zelfs niet in de vierde generatie. Tot welke waanzin deze doctrine leidt, laat zien dat nu de volgende 90-jarige voor de rechter wordt gesleept. Zelfs als hij niet eens een partijlid was. Oh ja, dat kan geen criterium zijn, want na het einde van de oorlog waren meer dan 150 partijleden van de nationaal-socialisten in de Bondsdag terechtgekomen, en ze kwamen in alle partijen van de jonge BRD terecht als gerespecteerde leden van de samenleving.

Ik beschouw het als een gruwel als iemand die 75 jaar lang een onberispelijk leven heeft geleefd voor iets wat hij 75 jaar geleden zou hebben begaan, voor het gerecht wordt gebracht. Vooral in omstandigheden die niemand tegenwoordig nog eerlijk kan beoordelen. Zoals ik al zei, tenzij je misschien in de DDR bent opgegroeid. Ik heb zelf ervaren hoe gemakkelijk jonge mensen beïnvloed kunnen worden. Ik was vijftien jaar oud toen we op school leerden dat we absoluut tegen de noodwetten moesten demonstreren. Hoewel we geen idee hadden waar het echt om ging, hebben we vrolijk de tram geblokkeerd en de politie belachelijk gemaakt. We scandeerden Ho Chi Min, brachten hulde aan Che Guevara en hadden het rode boekje van Mao in onze schooltas.

Hoe zouden mijn klasgenoten zich voelen als ze zich vandaag, “slechts” 52 jaar later zouden moeten verantwoorden? We deden alleen maar kattenkwaad, maar er waren toen te veel mensen die ernstige misdaden pleegden. Net zoals hele straten nu weer worden vernietigd om te “demonstreren” voor “black lives matter”. Maar wat maakt het uit, het waren linkse misdaden. Een proces tegen een 93-jarige voor iets dat 75 jaar geleden plaatsvond, is een rechtsstaat onwaardig. Het is pure propaganda en heeft niets te maken met gerechtigheid.

Laatste Nieuws

Verplichte terugkeercursus voor asielzoekers in Denemarken

Onmiddellijk wanneer een asielzoeker naar Denemarken komt, moet de migrant een verplichte cursus volgen over de mogelijkheden die worden geboden voor een terugkeer naar...

Antifa klaagt Seattle aan omdat het optreden van de politie hen heeft gedwongen te investeren in betere oproeruitrusting

Agitatoren van de Antifa hebben een rechtszaak aangespannen tegen de stad Seattle en beweren dat een hardhandige reactie van de politie op "protesten" de...

Verontwaardiging en hysterie omdat blanke cheerleaders een foto maken met een T-shirt: ‘I love redneck boys’

Verontwaardiging, hysterie en schizofrenie over 6 blanke middelbare schoolmeisjes die een foto maken met een t-shirt. Ohhh God, nooooo de horror, ze houden van...

Antifa bereidt gewelddadige aanvallen op politie en politieke tegenstanders voor, zeggen de Duitse autoriteiten

De Duitse veiligheidsautoriteiten hebben beweerd dat leden van de uiterst linkse Antifa-beweging aanvallen op politieagenten en politieke tegenstanders voorbereiden, waaronder mogelijke moordaanslagen. De Antifa-beweging in...

Lampedusa: Immigranten eten de kippen, geiten en puppy’s van Rosi op … en schijten dan in haar tuin

Lampedusa: Migranten stalen kippen, geiten en puppy's van een boerin, maar raakten de varkens niet aan. We zijn hier op het agrarische bedrijf van mevrouw...

Noorse gemeente wil de grens sluiten: de besmetting komt uit Zweden

De gemeente Indre Østfold in Noorwegen voert nu strikte beperkingen in om covid-19 te stoppen. Het is sinds verschillende nieuwe gevallen van het virus zijn...

Stockholm: Parkbezoekers hingen lammeren aan bomen en slachtten ze – Politie komt kijken en doet niks

Moslims hielden een feest in een park in Järfälla ten noorden van Stockholm en brachten een lam mee voor de picknick. Het dier werd...

Zuid-Afrika: Crimineel ANC-netwerk heeft een bank geplunderd

Een crimineel netwerk in Zuid-Afrika zou maar liefst 120 miljoen euro hebben verduisterd van de DDPS-bank. Met name functionarissen van de zwarte staatspartij "African...

De muezzin van de Hagia Sophia is overleden aan een hartaanval vlak nadat het een moskee werd

Vorige maand verklaarde Erdogan per decreet dat de Hagia Sophia een moskee werd en naar nu bekend is geworden volgens The Greek City Times,...

Het publiek in de Chinese regio wordt gewaarschuwd na twee doden als gevolg van builenpest

Naar aanleiding van de sterfgevallen is vrijdag een waarschuwing afgegeven in de Autonome Regio Binnen-Mongolië, die de rest van het jaar zal gelden om...

Antifa kwam naar de verkeerde stad – Wordt de stad uit geslagen

Tijdens de pro-politie demonstratie "Back the blue" in Fort Collins, Colorado, braken confrontaties en gevechten uit tussen demonstranten en hun tegenstanders. Toen een groep in het...

Joodse organisaties hekelen Trump’s benoeming van VS ambassadeur Duitsland – Hij bekritiseerde immigratie en de eeuwige Duitse schuld

Dat die Duitse schuld voor eeuwig is en eeuwig moet blijven van de Joden bevestigde de voormalige fysiotherapeut van Ajax, Salo Muller, deze week...

Linkse terroristen bestormden het politiebureau en vielen oudere vrouwen aan

Een menigte van de linkse extremistische Black Lives Matter viel een politiebureau in Portland aan. Toen een oudere vrouw zich uitsprak, goten de antiracisten verf...

Premier Zweden: ‘De vrijheid van meningsuiting is “een bedreiging voor onze democratie”

De regering overweegt verbod op 'racistische organisaties': "Een bedreiging voor onze democratie". Premier Stefan Löfven maakt bekend dat de regering racistische organisaties wil verbieden. Volgens Löfven...

LEES OOK:

Populair

Recent

Random

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recente reacties

Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek