Op 4 september in 1940 werd America First opgericht met als doel de Verenigde Staten uit de Tweede Wereldoorlog te houden. De organisatie had bijna een miljoen leden en de Amerikaanse publieke opinie – die tegen Amerikaanse interventie was – stond erachter.

In de naoorlogse propaganda wordt het als vanzelfsprekend gezien dat de VS de Tweede Wereldoorlog hadden moeten binnengegaan en Europa hadden moeten ‘redden’. In feite was de publieke opinie fel gekant tegen de oorlogszuchtige president Franklin D.Roosevelt, en zijn bereidheid om oorlog te voeren. Als gevolg van deze anti-oorlogsgeest werd de organisatie America First opgericht, met de piloot van Zweedse afkomst Charles Lindbergh als de belangrijkste spreker en vertegenwoordiger naar buiten toe. America First was in wezen een blanke anti-oorlog organisatie waar een aantal van de meest prominente woordvoerders anti-zionisten waren.

Op 4 september 1940 werd in de Verenigde Staten de America First Committee (AFC), of America First zoals het werd genoemd, opgericht. Met 800.000 betalende leden en 650 afdelingen zou de organisatie de grootste anti-oorlogsorganisatie in de Amerikaanse geschiedenis worden. De organisatie werd gefinancierd zonder winstoogmerk en het hoofdkantoor was gevestigd in Chicago.

Het doel van de organisatie was om Roosevelt te overtuigen zich te houden aan zijn beloften om Amerika neutraal te houden. Er werd gepleit voor bemiddeling in plaats van oorlog in het conflict in Europa. De organisatie ontwikkelde de volgende vier principes:

  • De Verenigde Staten moeten een ongeëvenaarde verdediging voor Amerika opbouwen.
  • Geen enkele buitenlandse macht, of groepen of troepen, kan een voorbereid Amerika met succes aanvallen.
  • De Amerikaanse democratie kan alleen worden behouden door uit de Europese oorlog te blijven.
  • ‘Hulp zonder oorlog’ verzwakt de verdediging hier en dreigt Amerika te betrekken bij oorlogen in het buitenland.

Vierde Spion onthuld in U.S. Atomic Bomb Project – “Mr. Seborer werd in 1921 in New York geboren, het jongste kind van Joodse immigranten uit Polen”

Deze vier principes zijn ontwikkeld om de nieuwe Lend Lease Act en het beleid van de Roosevelt-regering van “Hulp zonder oorlog” tegen te gaan, wat betekende dat de Verenigde Staten militair materieel naar Groot-Brittannië en vervolgens China en de Sovjet-Unie konden verzenden, terwijl ze officieel beweerden neutraal te zijn.

America First waarschuwde het publiek dat het doel van de regering van Roosevelt achter de wet was om het land voor te bereiden op oorlog. De organisatie was zeer wantrouwend tegenover Roosevelt, die werd verondersteld een oorlogshitser te zijn die het land de oorlog in probeerde te lokken. Zoals na verloop van tijd inderdaad zou blijken.

Roosevelt, een heimelijke oorlogsmisdadiger

America First bestond voornamelijk uit blanke mannen en vrouwen, hoewel er leden waren van andere rassen en zelfs pure negerafdelingen. Hoewel de leden van verschillende politieke achtergronden waren, deelden zij een gemeenschappelijk doel – om Amerikaanse interventie in Wereldoorlog II te verhinderen en zo als spreekbuis voor de Amerikaanse publieke opinie (die tegen de oorlog was) te handelen.

America First verzamelde enorme menigten. Tijdens deze vredesbijeenkomst in Madison Square Garden op 24 mei 1951 kwamen 22.000 mensen bijeen.

America First was een diverse verzameling conservatieven, nationalisten en socialisten (zelfs communisten), maar ook degenen die om totaal andere redenen tegen de oorlog waren. Interessant is dat veel van de leidende individuen pro-blank en anti-zionistisch waren. De belangrijkste spreker van de organisatie was de piloot Charles Lindbergh, die tijdens een bijeenkomst van America First volledig open was en de Joods gecontroleerde massamedia van de Verenigde Staten ervan beschuldigde achter de op handen zijnde Amerikaanse interventie in de oorlog te staan.

Charles Lindbergh – “The Flying Fool” – van held tot paria

En hij was niet de enige. Andere prominente figuren die in America First werkten, waren de democratische senator Burton K. Wheeler, die later tijdens de oorlog een onderzoek begon naar subversieve activiteiten door in het buitenland geboren (joden) die de Amerikaanse filmindustrie controleerden, de anti-joodse schrijver Henry Louis Mencken en de filmgigant en vermeende antisemieten Walt Disney.

Bovendien nodigde de nationaal-socialistische organisatie German American Bund haar leden openlijk uit om lid te worden en zich in te zetten voor activisme voor America First. De organisatie werd ook gesteund door de toekomstige president John F. Kennedy, die enkele jaren eerder bewondering had uitgesproken voor het nationaal-socialistische Duitsland en de positieve invloed van het Noordse ras op Duitse steden.

Dit kan worden vergeleken met het Organisatiecomité om Amerika te verdedigen door de Geallieerden te helpen, dat in het voorjaar van 1940 werd opgericht en voornamelijk werd bestuurd door Joden en pro-Joodse blanken. Deze pro-oorlog organisatie had de steun van Joodse media moguls in de filmindustrie, met inbegrip van de broers Warner (Warner Bros.). Een van de broers, Harry Warner, had ook grote invloed op Roosevelt en was de president chief propagandist in Hollywood. Op het witte doek demoniseerde hij de Duitsers en zette hij de Amerikanen aan tot oorlog.

Iemand die zag dat het actieve werk van de joodse filmindustrie om de publieke opinie aan de kant van Roosevelt te krijgen, was de belangrijkste spreker van America First, Charles Lindbergh. In zijn beroemde toespraak in Des Moines op 11 september 1941 schilderde hij drie groepen af als de drijvende krachten om de Verenigde Staten in de oorlog te krijgen: “De Britten, de Joden en de regering van Roosevelt” .

In de toespraak waarschuwde Lindbergh dat “hun (Joden”) grootste gevaar voor dit land ligt in hun grote eigendom en invloed op onze bewegende film, onze pers, onze radio en onze regering”. Lindbergh werd, natuurlijk, verguisd en ook gebrandmerkt voor het leven door dezelfde instanties waar hij op wees, die vochten voor Joodse, niet Amerikaanse, belangen.

Charles Lindbergh in Des Moines.

America First was een doorn in het oog van de regering van Roosevelt, maar kon uiteindelijk de ‘dictator van de democratie’ niet stoppen, zoals Sven Hedin Roosevelt noemde in zijn boek America in the Continent’s Fight.

America First stopte haar activiteiten dagen nadat de Verenigde Staten na Pearl Harbor tot de oorlog waren toegetreden. Hadden ze toen geweten hoe de Pearl Harbor-aanval plaatsvond – dat Roosevelt, door een brandstofblokkade, Japanse schepen dwong om te schieten en vervolgens 2.400 Amerikaanse matrozen als kanonnenvoer opofferde – zou America First er in plaats daarvan voor hebben gekozen om zijn activiteiten voort te zetten en te voorkomen dat de Tweede Wereldoorlog zich ontwikkelde tot de pure slachting van talloze miljoenen blanke mensen. In haar persbericht van 11 december 1941 verklaarde America First dat:

“Onze principes waren juist. Als ze gevolgd waren, had oorlog voorkomen kunnen worden. Geen goed doel kan nu worden gediend door na te denken over wat mogelijk was geweest, als onze doelstellingen waren bereikt … ”

Harry Dexter White: De communistische agent die Pearl Harbor en de wereldwijde economische verwoesting heeft veroorzaakt

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here