maandag, augustus 3, 2020

Rijke Joden domineerden de slavenhandel in de VS – Waarom protesteert niemand tegen hen?

Populair

Florida: Onthoofde pedofiel gedumpt buiten de woning van de rechter die hem vrijliet

Het onthoofde lichaam van een beruchte pedofiel werd door onbekende personen buiten de woning van de rechter geplaatst, die...

Historicus: “Afrikanen moeten worden veroordeeld voor de slavenhandel”

Professor Abiola Félix Iroko gaf een interview op Benin Web TV waarin hij de noties van de geschiedenis van...

Twee pedofielen hartstikke doodgeslagen in de gevangenis

Onlangs zijn twee gevallen van pedofiele moorden in gevangenissen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk opgemerkt. Een van...

Offerfeest – Expliciete beelden kunnen schokkend zijn

Dezer dagen loopt heel islam-kritisch Nederland weer te hoop tegen het islamitische offerfeest zoals elk jaar. Een groot deel...

De dag dat Israël Amerika aanviel

Het zijn niet alleen de aanslagen van 9/11 die volledig besmeurd zijn met de vingerafdrukken van de Joodse staat. In feite...

De politie van Minneapolis stuurt een bericht naar de inwoners: ‘Gehoorzaam criminelen en ‘Wees voorbereid’ om beroofd te worden’

De Politie van Minneapolis heeft een e-mail gestuurd naar de bewoners die zegt dat ze misdadigers moeten gehoorzamen en...

Engeland: Standbeelden van blanke helden maken plaats voor standbeelden van strontvliegen

Het doel van absurdistische openbare kunst zoals deze, die al jaren op Trafalgar Square wordt getoond, is om de...

Nu ook neger-militie in Engeland

Begin vorige maand zagen we een zwarte militie-groep, die zichzelf de ‘Not F ** king Around Coalition’ (NFAC) noemde,...

Verkrachtingshoofdstad Berlijn: Merkel’s migranten verkrachten elke dag 2 Duitse vrouwen

In rood-groene Berlijn komen gemiddeld twee verkrachtingen per dag voor. De gasten van Merkel - illegale migranten - zijn...

Omdat haar naam op het recept stond – Afghaan slaat zijn vrouw in elkaar

Een jonge Afghaanse vrouw werd door haar man in elkaar geslagen omdat ze haar naam aan de dokter -...

Zweden – Multiculturele bendeoorlog kost meisje (12) het leven

Een meisje werd zondagnacht doodgeschoten. Een jong meisje van 12 of 13 jaar werd 's nachts doodgeschoten buiten een tankstation...

Homoseksuelen en seriemoordenaars: de duistere kant van de Pedo-LGBT-lobby (Hervé Ryssen)

Veel seriemoordenaars zijn homoseksuelen. Dit is wat te zien is in Stéphane Bourgoin’s boek “The Black Book of serial...

Brute boerderijmoord in Zuid-Afrika – familie opgehangen in bomen

Twee ouders en hun dochter zijn zondag brutaal aangevallen op hun boerderij in Zuid-Afrika. Ze zijn toen weggevoerd, vermoord en...

De huidige woede tegen alles of iedereen die iets te maken heeft gehad met slavernij of zelfs rassendiscriminatie omvat het vernietigen van historische gedenktekens en monumenten en het veranderen van namen die meer dan een eeuw lang hebben gestaan. Veel ervan is gericht tegen blanke, nominaal christelijke mannen, meestal van Angelsaksische afkomst, begrijpelijk omdat de Verenigde Staten een kind van Groot-Brittannië was en een meerderheid van de leiders van het land bijna twee eeuwen lang afkomstig was uit families die van de Britse eilanden afstamden.

Slavernij in de Amerikaanse versie wordt natuurlijk in zwart-wit termen gezien, maar slavernij in een bredere historische context is veel gecompliceerder, schrijft Philip Giraldi. In veel landen zijn er al sinds de oudheid tot in de achttiende eeuw slaven geweest en de meeste van hen waren blank. Soms werden ze iets anders genoemd. Tijdelijke “contractuele dienaren” waren de facto slaven, net als de horigen in Rusland, die aan het land gebonden waren en pas in 1861 werden bevrijd.

In de Verenigde Staten komen momenteel progressieven van alle soorten en kleuren naar het revolutionaire banier dat door Black Lives Matter (BLM) en andere verwante groepen wordt gehesen. Gezien de linkse neigingen van de Amerikaanse Joden en hun historische connecties zijn de Joodse groepen dan ook actief betrokken bij de voortdurende beweging voor rassenrechtvaardigheid. Amerikaanse Joden hebben historisch gezien een belangrijke rol gespeeld bij de oprichting en financiële ondersteuning van enkele van de belangrijkste burgerrechtenorganisaties, waaronder de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), de Southern Christian Leadership Conference (SCLC) en het Student Nonviolent Coordinating Committee (SNCC). In 1909 was Henry Moscowitz medeoprichter van de NAACP. Op foto’s van de besturen van de verschillende organisaties tot ver in de jaren zeventig van de vorige eeuw is vaak een meerderheid van blanke Joden te zien die samen met minderheidsgezellen zitten. Zo was Kivie Kaplan tussen 1966 en 1975 de nationale voorzitter van de NAACP.

Maar deze karakterisering van Joden als weldoeners van de burgerrechtenbeweging heeft ook een aantal merkwaardige omissies opgeleverd in het geaccepteerde historische verhaal over wie wat deed met wie in de slavernijhandel. Het staat vast, hoewel het nooit op scholen is onderwezen, dat Joden uit Groot-Brittannië en Nederland betrokken waren bij de Afrikaanse slavenhandel die na de Europese ontdekking van de Amerika’s heerste. In de Verenigde Staten bevonden zich concentraties van Joden in het Amerikaanse zuiden in slavenhandelscentra, met name in Charleston South Carolina, Savannah Georgia, Richmond Virginia en in New Orleans Louisiana. Veel van de Joden bezaten zelf slaven.

Het debat over de Joodse betrokkenheid bij zowel de zakelijke kant van de slavenhandel als bij het daadwerkelijk bezitten van slaven komt neer op “proportionaliteit”. Aangezien het historische verslag duidelijk maakt dat de Joden in het zuiden zich bezighielden met zowel de import en verkoop van slaven als de uitbuiting van slavenarbeid, wordt het de vraag of zij centraal stonden in het proces of slechts één van de vele identificeerbare groepen die perifeer betrokken waren bij wat een belangrijk segment van de zuidelijke economie was.

De kwestie werd extreem verhit in de jaren negentig van de vorige eeuw, toen vooral zwarte academici betoogden dat de Joodse rol van doorslaggevend belang was, terwijl de meeste Joodse professoren reageerden dat deze onbeduidend was. In maart 1995 raakte de American Historical Association (AHA) betrokken door haar allereerste “beleidsresolutie” uit te vaardigen, die sterk leunt naar de Joodse kant van het argument, wat niemand zou moeten verbazen. AHA stelde dat het verkeerd was om historische analyse te gebruiken om één groep te belasteren alvorens een memo te citeren van twee Joodse professoren die beweerden dat de rol van hun co-religionisten marginaal was geweest.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in meer over de discussie, zou het volgende artikel nuttig kunnen zijn, hoewel het op een Joodse website staat, alleen Joodse bronnen noemt voor het ontkrachten van het idee dat Joden misschien zwaar betrokken zijn geweest bij de slavenhandel, en ook de meest verwerpelijke bronnen inbrengt die het tegendeel beweren. Het geeft echter toe dat Joden betrokken waren bij de slavenhandel en ook slaven bezaten, hoewel het probeert de mate waarin dat waar was tot een minimum te beperken. Veel interessanter is een kort boek van een vooraanstaande Wellesley History professor Tony Martin “The Jewish Onslaught: Despatches from the Wellesley Battlefront.” Martin beschrijft in detail hoe hij werd onderworpen aan een “hysterische campagne” door Joodse organisaties en andere academici om hem in diskrediet te brengen en te ontslaan nadat hij aan zijn klas over Afro-Amerikaanse geschiedenis een korte lezing over de Joodse rol in de antebellum-slavernij had gegeven.

Hoe dan ook, iedereen moet zich ervan bewust zijn dat rondzwerven in het verleden een rommelige zaak kan zijn zonder gemakkelijke antwoorden en met weinig lijnen tussen goed en kwaad. Maar in dit geval brengt de huidige onrust een kerel met de naam Judah Benjamin te voorschijn. Judah werd geboren in West-Indië bij een Brits-Joodse familie voordat hij in Charleston en uiteindelijk in New Orleans terecht kwam, waar hij advocaat werd en een fortuin verdiende. Hij werd gekozen in de Amerikaanse Senaat uit Louisiana. Hij bezat onder meer een suikerrietplantage met 140 slaven.

In maart 1861 werd Benjamin door president Jefferson Davis, die Benjamin kende van de Senaat, benoemd tot procureur-generaal van de Confederatie. Davis zou soms zeggen dat Benjamin “het brein van de Confederatie” was. In datzelfde jaar werd Benjamin ook benoemd tot Confederaal Secretaris van Oorlog, een functie die hij later heeft opgegeven om Secretaris van Buitenlandse Zaken te worden, een functie die hij voor de rest van het conflict bekleedde. Het was de tweede machtigste positie in Richmond’s Confederatieve bureaucratie.

Toen de Confederatie viel, vluchtte Benjamin naar Londen en uiteindelijk naar Parijs, waar hij zijn fortuin weer opbouwde door opnieuw de advocatuur in te gaan. Benjamin stierf in 1884 in Parijs op 72-jarige leeftijd. Hij werd begraven op de Parijse begraafplaats Père Lachaise met een eenvoudige grafsteen met de inscriptie “Phillipe Benjamin”. In 1936 betaalden the United Daughters of the Confederacy voor het plaatsen van een monument boven zijn graf.

De vraag wordt dus, met de BLM en andere sloopbedrijven die proberen de historische monumenten van Amerika te vernietigen, waaronder ook die van de Founding Fathers, Union Commander Ulysses S. Grant, Abraham Lincoln, Christopher Columbus, de katholieke heilige Junipero Serra en zelfs de abolitionist Hans Christian Heg, hoe komt het dat Judah Benjamin op de een of andere manier is gemist? Hij was een slaveneigenaar en werkte als advocaat in New Orleans, waar een bloeiende slavenmarkt was en een economie die was opgebouwd rond de katoenexport, die werd gedreven door slavenarbeid. Uiteindelijk werd hij de nummer twee in de zuidelijke Confederatie, die regelmatig aan de kaak wordt gesteld als vechtend voor een oorlog om de slavernij in stand te houden.

Nou, natuurlijk is het antwoord vrij eenvoudig. Geen enkele politicus of journalist die zijn baan wil houden, zou het aandurven om Joden en slavernij in het openbaar aan elkaar te koppelen. BLM wordt ook extravagant gefinancierd door verschillende schuldbewuste stichtingen en andere mensen die ongetwijfeld gevoelig zijn voor het feit dat er bepaalde kwesties zijn die niet aan de orde kunnen worden gesteld, en de mensen die hun handen uitsteken weten heel goed wat ze wel en niet kunnen doen of zeggen om het geld te laten vloeien.

Voor wat het waard is, er zijn een paar monumenten voor Judah Benjamin die gewoon staan te wachten om te worden vernield. In 1948 richtte Charlotte, de twee Joodse gemeenten van Noord-Carolina, Tempel Israël en Tempel Bethel, een monument op in South Tyron Street op de plaats van het gesloopte huis van koopman Abraham Weil waar Judah Benjamin en Jefferson Davis in april 1865 onderdak vonden toen ze het noordelijke leger ontvluchtten. Het siert de congregaties dat ze nu proberen het gedenkteken te laten verwijderen.

Ook van belang is de 5 meter hoge roze marmeren zuil met daarop een zonnewijzer in Sarasota, Florida op het punt waar Benjamin uit de Verenigde Staten is ontsnapt. Het monument is voorzien van de volgende inscriptie: “In de buurt van deze plek zette Judah P. Benjamin, minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Confederatie, op 23 juni 1865, koers naar een buitenlandse kust”.

Nog een andere stenen gedenkteken bevindt zich op West Main Street 9 in Richmond, Virginia, die de locatie van Benjamin’s residentie tijdens de Burgeroorlog aangeeft. Een andere stenen gedenkteken is te vinden in Fayetteville, North Carolina. Het herinnert aan hoe Benjamin “Fayetteville Academy op deze plaats bezocht”. Er is nog een ander stenen monument in Bradenton Florida opgericht door de Judah P. Benjamin afdeling van the United Daughters of the Confederacy en in North Carolina is er een Highway Historical Marker Program plaquette die de plaats van Benjamin’s niet langer bestaande jeugdhuis markeert.

Maar de meest indrukwekkende historische plaats die de erfenis van Benjamin herdenkt is het Judah P. Benjamin Confederate Memorial bij Gamble Plantation in de stad Ellenton, Florida, ten zuiden van St. Petersburg. De historische site wordt onderhouden als een staatspark door het Florida Department of Natural Resources en ook door de Judah P. Benjamin Chapter No. 1545 van the United Daughters of the Confederacy. Het is de enige overlevende antebellum plantage in centraal en zuid Florida en omvat het herenhuis en de tuinen en een bezoekerscentrum. Een grote bronzen gedenkplaat herdenkt Benjamin. Desalniettemin is de band met Benjamin weliswaar zwak, want hij zocht daar slechts kort zijn toevlucht in 1865 tijdens zijn vlucht naar Engeland.

Laatste Nieuws

Erdogan streeft naar een nieuwe status als wereldmacht

Recep Tayyip Erdogan, die sinds 2003 aan de macht is in Turkije, eerst als premier en daarna als president, streeft naar een nieuwe status...

De gemeente Tyresö schilderde tijdens Pride een zebrapad in regenboogkleuren – was illegaal

Om het standpunt van de links-liberale en cultureel-marxistische Gay-Pride te markeren, had de gemeente Tyresö een voetgangersoversteekplaats geschilderd in regenboogkleuren. De aanpasing bleek echter...

De EU gaat illegale migranten belonen met € 2000 per persoon voor hun aanval op Europa

In plaats van illegale immigranten die van over zee onze landen aanvallen te behandelen als de vijandige soldaten die het zijn en een kogelregen...

Nu ook neger-militie in Engeland

Begin vorige maand zagen we een zwarte militie-groep, die zichzelf de ‘Not F ** king Around Coalition’ (NFAC) noemde, verschijnen in Georgia (VS) en...

De politie van Minneapolis stuurt een bericht naar de inwoners: ‘Gehoorzaam criminelen en ‘Wees voorbereid’ om beroofd te worden’

De Politie van Minneapolis heeft een e-mail gestuurd naar de bewoners die zegt dat ze misdadigers moeten gehoorzamen en moeten "doen wat ze zeggen"...

Vrouwenprotesten in Lesbos tegen illegale immigranten en NGO’s

Op het Griekse eiland Lesbos hebben vrouwen deze week geprotesteerd tegen illegale immigranten uit de hele wereld en hun helpers, de niet-gouvernementele organisaties (NGO's)....

Verkrachtingshoofdstad Berlijn: Merkel’s migranten verkrachten elke dag 2 Duitse vrouwen

In rood-groene Berlijn komen gemiddeld twee verkrachtingen per dag voor. De gasten van Merkel - illegale migranten - zijn duidelijk oververtegenwoordigd als daders. De Berlijnse...

Zweden – Multiculturele bendeoorlog kost meisje (12) het leven

Een meisje werd zondagnacht doodgeschoten. Een jong meisje van 12 of 13 jaar werd 's nachts doodgeschoten buiten een tankstation van Shell in Stockholm. Ze werd...

“LGBTQ-vrije” Poolse steden krijgen geen EU-financiering

Zes Poolse steden die zogenaamde LGBTQ-vrije zones hebben ingevoerd, krijgen van de EU geen subsidies op grond van discriminatie, meldt EU Observer. In het kader van...

Offerfeest – Expliciete beelden kunnen schokkend zijn

Dezer dagen loopt heel islam-kritisch Nederland weer te hoop tegen het islamitische offerfeest zoals elk jaar. Een groot deel van dat islam-kritisch Nederland heeft,...

De dag dat Israël Amerika aanviel

Het zijn niet alleen de aanslagen van 9/11 die volledig besmeurd zijn met de vingerafdrukken van de Joodse staat. In feite kwam Israël al in 1954...

Racisme of: De fundamentele ongelijkheid van mensen

Het is modieus geworden om racisme te bestrijden, dat wil zeggen het onderscheid tussen rassen: (nog) niet bij paarden- en hondenrassen en andere rassen,...

Engeland: Standbeelden van blanke helden maken plaats voor standbeelden van strontvliegen

Het doel van absurdistische openbare kunst zoals deze, die al jaren op Trafalgar Square wordt getoond, is om de publieke ruimte en de Britse...

Zweedse strijdkrachten lanceren een politieke campagne – met mannen die nagellak dragen

De strijdkrachten nemen deel aan de zogenaamde "Pride" van dit jaar en beweren dat "diversiteit" Zweden veiliger maakt. Tegelijkertijd is er een foto gepubliceerd...

Naar schatting 90 000 slaven in de Islamitische Republiek Mauritanië vandaag de dag

De nationale mensenrechtencommissie in Mauritanië roept nationale en internationale ngo's op om samen te werken met de mechanismen die zijn ingesteld om de slavernij...

Rode Kruis waarschuwt: nieuwe migratiegolf is al onderweg

Omdat het corona-virus het economische levensonderhoud van grote delen van de bevolking in ontwikkelingslanden vernietigt, verwacht het Rode Kruis na de heropening van de...

Twee Syriërs gooien Duitser voor trein – zwaargewond

In verband met een moordpoging op het station in Waghäusel, Baden-Württemberg, heeft de politie twee asielzoekers gearresteerd. De twee Syriërs worden er van verdacht...

Volkspartij Ons Slowakije: “Ongeboren blanke levens zijn belangrijk”

De grootste nationalistische partij van Slowakije werkt aan het aanscherpen van de abortusregels. De partij heeft de Slowaakse regering gedwongen een gezinsbeleid te voeren dat...

Noordrijn-Westfalen: Geschoolde Duitse arbeiders emigreren – ongeschoolde migranten nemen hun plaats in

Geen geheim: Er zijn veel mensen die zich aangetrokken voelen tot Duitsland. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat er tegelijkertijd steeds...

Duitsers blijven zich bewapenen: 44.000 nieuwe handvuurwapen-vergunningen

Steeds meer mensen in Duitsland kopen alarmpistolen, meldt Politik Stube. Het aantal vergunningen voor kleine vuurwapens is in de afgelopen twaalf maanden met ongeveer...

De Joodse Jeffrey Epstein wilde alleen blanke meisjes voor zijn kindermisbruik

Ghislaine Maxwell en Jeffrey Epstein hanteerden ras-criteria bij het rekruteren van meisjes, zei één van de klaagsters. Jeffrey Epstein en Ghislaine Maxwell zouden hun slachtoffers...

Historicus: “Afrikanen moeten worden veroordeeld voor de slavenhandel”

Professor Abiola Félix Iroko gaf een interview op Benin Web TV waarin hij de noties van de geschiedenis van het kolonialisme zoals die door...

Een niet-koosjere alliantie: Malcolm X en George Lincoln Rockwell

"Malcom X moet vallen." Dit is een recente kop in TheJewishPress.com. Het artikel pleit ervoor om een zwarte burgerrechtenleider die zich uitsprak tegen de...

Duitse kerken vieren migrantencrisis als een succes

De twee grote kerken in Duitsland hebben een positief tussentijds oordeel geveld over de migratiegolf van 2015. Ongeveer de helft van de mensen die...

Poging Salvini op te sluiten – omdat hij de immigratie stopte

De voormalige Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini kan tot 15 jaar gevangenisstraf krijgen als hij zijn parlementaire immuniteit verliest, meldt Euronews. Aanklagers...

LEES OOK:

Populair

Recent

Random

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recente reacties

Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek