Een van de oudste kerken van Groot-Brittannië brengt hulde aan de Black Lives Matter beweging door een versie van Leonardo Da Vinci’s “Het Laatste Avondmaal” met Jezus als zwarte profeet te installeren.

De herinterpretatie van het originele 15de-eeuwse kunstwerk werd nagemaakt door de Britse schilderes Lorna May Wadsworth, die het Jamaicaanse model Tafari Hinds inhuurde om zich voor te doen als de zoon van God. De 3 meter brede afbeelding zal worden geïnstalleerd in het altaar van de St. Albans kathedraal in Hertfordshire – een handeling op initiatief van de aartsbisschop van Canterbury Justin Welby.


LEES OOK:

Westerse kerken zouden de blanke Jezus moeten heroverwegen, zegt het hoofd van de Church of England


De kerk is niet in een sterke positie om aan anderen te prediken over gerechtigheid, ras of anderszins,” zei ds. Dr. Jeffrey John, deken van St. Albans, in een recente verklaring. “Maar ons geloof leert ons dat we allemaal gelijk zijn gemaakt naar het beeld van God, en dat God een God van rechtvaardigheid is.

Hij voegde eraan toe dat de kerk het altaar transformeerde omdat “black lives matter.”

De totaal degenerate Aartsbisschop van Canterbury noemde Engeland diep racistisch – Nu blijkt hij Joods te zijn

In een poging om de eeuwen van Europese kolonisatie met elkaar te verzoenen, vroeg Welby onlangs aan functionarissen van de Church of England om na te denken over de grote waarschijnlijkheid dat Jezus Christus van Nazareth niet blank was. Hij ging verder door kerkgangers uit te dagen de vele voorstellingen van Jezus te omarmen, ongeacht de afgebeelde etniciteit van de Messias.

Jezus was Midden-Oosters, niet blank. Het is belangrijk dat we dit onthouden“, tweette de aartsbisschop zaterdag.

Maar de God die we aanbidden in Christus is universeel,” vervolgde hij, “en de hoop die hij biedt is goed nieuws voor ons allemaal.”

Hier kun je een interview beluisteren met de Aartsbisschop van Canterbury waarin hij beweert de Jezus niet blank is.

De St. Albans kathedraal, die dateert uit de achtste eeuw, zei dat de herziene replica niet in de plaats zal komen van de kopie van het originele werk van Da Vinci, die ook in de kerk hangt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here