dinsdag, augustus 11, 2020

Problemen voor Erdogan in Idlib

Populair

Stockholm: Parkbezoekers hingen lammeren aan bomen en slachtten ze – Politie komt kijken en doet niks

Moslims hielden een feest in een park in Järfälla ten noorden van Stockholm en brachten een lam mee voor...

Verontwaardiging en hysterie omdat blanke cheerleaders een foto maken met een T-shirt: ‘I love redneck boys’

Verontwaardiging, hysterie en schizofrenie over 6 blanke middelbare schoolmeisjes die een foto maken met een t-shirt. Ohhh God, nooooo...

Stockholm: Politie durft niet met de metro – veel te gevaarlijk

De metro van Rinkeby is geen geschikte plek om 's nachts alleen te verblijven - voor de politie. Dit zegt...

Video toont raketaanval Beiroet – President Libanon sluit ‘raket of bom’ niet uit

De Libanese president Michel Aoun sluit niet uit dat de explosie in Beiroet eerder deze week werd veroorzaakt door...

Engeland: Neger wil blanke dochter ontvoeren – Vader beukt hem tegen het asfalt

Op Twitter is een video geplaatst waarin een blanke Engelsman een zwarte man neerslaat. In de tweet staat dat het...

Negers voerden haar aan de krokodillen – nadat ze haar verkracht en doodgeschoten hadden, zegt de FBI

Een tiener die in 2009 in Myrtle Beach, S.C. verdween, werd in 2009 herhaaldelijk verkracht in een 'stash house'...

Antifa kwam naar de verkeerde stad – Wordt de stad uit geslagen

Tijdens de pro-politie demonstratie "Back the blue" in Fort Collins, Colorado, braken confrontaties en gevechten uit tussen demonstranten en hun...

De muezzin van de Hagia Sophia is overleden aan een hartaanval vlak nadat het een moskee werd

Vorige maand verklaarde Erdogan per decreet dat de Hagia Sophia een moskee werd en naar nu bekend is geworden...

Donderdagochtend sprak de NAVO zijn liefde uit voor Turkije dat met een jarenlange agressie-oorlog in buurland Syrië bezig is.

‘NATO is a family of common values. We are united with our Allies for peace and stability. #Turkey is NATO, #WeAreNATO’, tweette de NAVO.

De tweet ging vergezeld van onderstaande filmpje:

[videopress hV8PUU1O]

‘Een familie met gedeelde waarden’. Een ‘land binnenvallen dat geen oorlog begonnen is en de helft van de bevolking verjagen in samenwerking met jihadistische koppensnellers’ zijn nu onze waarden. Onze waarden want wij zitten, of u het nu wilt of niet, nog steeds in die vervloekte NAVO.

Ook donderdagochtend, beschoot het Turkse leger samen met Al-Qaeda, ons Al-Qaeda, het Syrische en het Russische leger:

[videopress aZOYpX9S]

Vervolgens mikten de Russen op een Turkse observatiepost.

‘De Turkse bezettingspost in Qmenas die een luchtraket afvuurde tegen een Russische straaljager is nu volledig vernietigd’, meldden plaatselijke bronnen.

Russia Today schrijft er over:

Het Russische Ministerie van Defensie zegt dat zijn luchtmacht aanvallen heeft gelanceerd om een offensief van militanten tegen het Syrische leger in Idlib af te weren, dat had geprobeerd de verdedigingslinies van de regeringstroepen te doorbreken met de steun van Turkije.

De militanten lanceerden een “massaal offensief” ten zuidoosten van de stad Idlib, met behulp van veel gepantserde voertuigen, zei het Russian Reconciliation Center in Syrië donderdag, eraan toevoegend dat het Turkse artillerie was die hen hielp de verdediging van het Syrische leger in sommige gebieden te doorbreken.

Luchtopnames gepubliceerd door het Russische Ministerie van Defensie tonen een Turkse zelfrijdende houwitserbatterij die de posities van het Syrische leger beschiet.

Op verzoek van Damascus troffen Russische Su-24-vliegtuigen de oprukkende gewapende groepen en hielpen ze de Syrische strijdkrachten het offensief af te slaan, waarbij ze onder andere een tank en zes infanteriebestrijdingsvoertuigen vernietigden.

De Turkse strijdkrachten stopten het spervuur van de artillerie nadat Moskou contact had opgenomen met Ankara.

Het Reconciliation Center zei ook dat er door de Turkse beschietingen vier Syrische soldaten gewond raakten. Moskou riep Ankara opnieuw op om zijn steun aan de terroristen in Idlib te staken en te stoppen met het overhandigen van wapens aan hen.

Ondertussen zei het Turkse Ministerie van Defensie dat twee Turkse soldaten omkwamen en vijf andere gewond raakten bij de luchtaanvallen.

Het incident komt te midden van een piek in de spanningen tussen Damascus en Ankara. Turkije heeft zich al geruime tijd verzet tegen de opmars van het Syrische leger in de strijd tegen extremisten en militanten die zich in de provincie Idlib hebben verschanst.

Op woensdag zei president Recep Tayyip Erdogan dat Turkije “Idlib niet aan het Assad-regime zou overlaten” en dreigde met een nieuwe inval in de provincie. Turkije heeft zijn voorposten in het gebied, dat het laatst overgebleven grote militante bolwerk op Syrisch grondgebied is, al versterkt.

Rusland heeft duidelijk gemaakt dat het het Syrische leger zal steunen in zijn inspanningen om de controle over het gehele Syrische grondgebied te herstellen. Tenzij Turkije bereid is om een ??volledige oorlog met Rusland over Idlib te riskeren, lijkt het erop dat Erdogans bluf als een zeepbel uiteenspat.

Aan het eind van de dag verzocht Turkije de VS om luchtpatrouilles in de buurt van Idlib uit te voeren als voorzorgsmaatregel tegen het Syrische regime, en vroeg om Patriot-luchtafweer die in Hatay ingezet zou moeten worden ingezet.

De MiddleEastEye meldde dat het Witte Huis geen aanwijzingen heeft gegeven dat het concrete steun zou geven aan de operaties van Turkije langs de zuidelijke grens. De Times of Israel meldt echter dat Turkije zegt dat het de Amerikaanse raketten zou kunnen ontvangen.

Ankara zegt dat het geen ‘face-off’ wil met Moskou in Idlib, beweert dat het Patriot-verdedigingssysteem zou kunnen ontvangen, ondanks eerdere aankoop van het Russische S-400-platform.

Haha, die Russische S-400’s zullen het wel niet doen tegen Russische vliegtuigen. Daar heeft Ankara een mooie kat in de zak gekocht. En voorlopig heeft Erdogan nog niks aan de liefdesverklaring van de NAVO.

Laatste Nieuws

Verplichte terugkeercursus voor asielzoekers in Denemarken

Onmiddellijk wanneer een asielzoeker naar Denemarken komt, moet de migrant een verplichte cursus volgen over de mogelijkheden die worden geboden voor een terugkeer naar...

Antifa klaagt Seattle aan omdat het optreden van de politie hen heeft gedwongen te investeren in betere oproeruitrusting

Agitatoren van de Antifa hebben een rechtszaak aangespannen tegen de stad Seattle en beweren dat een hardhandige reactie van de politie op "protesten" de...

Verontwaardiging en hysterie omdat blanke cheerleaders een foto maken met een T-shirt: ‘I love redneck boys’

Verontwaardiging, hysterie en schizofrenie over 6 blanke middelbare schoolmeisjes die een foto maken met een t-shirt. Ohhh God, nooooo de horror, ze houden van...

Antifa bereidt gewelddadige aanvallen op politie en politieke tegenstanders voor, zeggen de Duitse autoriteiten

De Duitse veiligheidsautoriteiten hebben beweerd dat leden van de uiterst linkse Antifa-beweging aanvallen op politieagenten en politieke tegenstanders voorbereiden, waaronder mogelijke moordaanslagen. De Antifa-beweging in...

Lampedusa: Immigranten eten de kippen, geiten en puppy’s van Rosi op … en schijten dan in haar tuin

Lampedusa: Migranten stalen kippen, geiten en puppy's van een boerin, maar raakten de varkens niet aan. We zijn hier op het agrarische bedrijf van mevrouw...

Noorse gemeente wil de grens sluiten: de besmetting komt uit Zweden

De gemeente Indre Østfold in Noorwegen voert nu strikte beperkingen in om covid-19 te stoppen. Het is sinds verschillende nieuwe gevallen van het virus zijn...

Stockholm: Parkbezoekers hingen lammeren aan bomen en slachtten ze – Politie komt kijken en doet niks

Moslims hielden een feest in een park in Järfälla ten noorden van Stockholm en brachten een lam mee voor de picknick. Het dier werd...

LEES OOK:

Populair

Recent

Random

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recente reacties

Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek