dinsdag, augustus 4, 2020

Viktor Orbán wil tien bomen planten voor elk pasgeboren kind en kernenergie inzetten om Hongarije klimaatneutraal te maken

De Hongaarse premier Viktor Orbán kondigde een grensoverschrijdende klimaatbeschermingsmaatregel aan. In zijn jaarlijkse State of the Union-toespraak zei de rechtse conservatieve premier dat hij in de toekomst voor elk pasgeboren kind in Hongarije tien bomen zou planten.

Met dit initiatief moeten de Hongaarse bosgebieden tegen 2030 met 27 procent groeien, zoals de Duitse krant DIE ZEIT Online meldt.

Orbán wil klimaatneutraal Hongarije

In 2030 wil Orbán met een nationaal energie- en klimaatplan het doel bereiken om 90 procent van de energie in Hongarije klimaatneutraal op te wekken. Dit zal gebeuren met kernenergie en zonne-energie. Vanaf 2022 worden in de steden alleen nog bussen met elektromotoren gebruikt. Milieubeschermingsmaatregelen in het midden- en kleinbedrijf worden ook door de overheid gesubsidieerd.

In het verleden was de regering van Orbán kritisch over de noodzaak van klimaatbeschermingsmaatregelen.

Referendum tegen excessen van de rechterlijke macht

In zijn toespraak kondigde de Hongaarse premier ook aan dat hij een referendum zou gebruiken om de excessen van de rechterlijke macht te bestrijden. Hij zei: “Hun vonnissen bevoordelen veroordeelde gewelddadige criminelen boven gezagsgetrouwe burgers.” Hij verwees naar duizenden gevallen waarin de Hongaarse staat gevangenen schadevergoeding moest betalen omdat hun detentievoorwaarden niet in overeenstemming waren met de wet.

In zijn toespraak viel Orbán ook de liberale Amerikaanse miljardair George Soros aan en veroordeelde hij zijn organisatie voor massale immigratie van moslims naar Europa.

Viktor Orbán will für jedes Neugeborene zehn Bäume pflanzen

LEES OOK:

Laatste

Recent

Willekeurig

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Recente Reacties

Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek
Urban Moving Systems on Bibliotheek